ANKARA ÇUBUK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARININ TANITIMI

25 Ağustos 2017 tarihinde İlçemiz Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen 2017-2018 Yenilenen Müfredat Programlarının tanıtımı, İlçemiz Kaymakamı Sayın İbrahim ÇENET, Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat ASLAN, Şube Müdürleri Sayın Ömer İPEK, Sayın Mustafa Yücel ÜRÜN Okul Müdürlerimiz ve İlçe Zümre başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.
2017-2018 YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARININ TANITIMI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı da  açılış konuşması yapan Kaymakam ÇENET, Okul müdürleri ile sürekli toplantılarla bir araya geldiklerini ve fikir alışverişinde bulunduklarını Eğitim Sosyal ve Sportif alanlarda yeni çalışmalar için birlikte adımlar atılacağını söyledi.

İbrahim ÇENET, İlçemiz Okullarından mezun olan ve İlçemizde yaşayan, İlçemize hizmet veren ,değerli vatandaşlarımızın öğrencilere   rol model olarak gösterilmesin hem öğrenciye ışık tutacağını hem de bu değerlerimizin mezun olduğu okul ile bağlarını güçlendireceğini düşündüğünü ifade etti.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN  kürsüye çıkarak, yeni uygulamaların güncel ihtiyaç olduğunu, uzun inceleme ve araştırmalar sonucu yapılarak eğitim öğretimi daha yalın ve anlaşılabilir hale geldiğini,  bunun bir süreç içerisinde yansımalarının görüleceğini ifade etti. Bu değişim sırasında Öğretmen ve İdarecilerin gelişime öncülük etmesi gerektiğini büyük bir iştah ile ilk günden öğrencilerle sık sık konuşarak hedefe dahil etmek istediklerini dile getirdi.

Milli Eğitim  Şube Müdürü Ömer İPEK ise yapılan yeni değişiklikler ile braşlardaki bazı aksaklık ve karmaşanın sona ereceğini daha net ve anlaşılabilir bilgilerle eğitimin gelişeceğini dile getirirken   bu gelişimin getirilerini ,yıl boyu toplantılarla  paylaşacaklarını söyledi.

Toplantı Milli Eğitim  Müdürlüğü Stratejik Planlama  Koordinatörü Tayfun ÖZTÜRK ‘ün Müfredat hakındaki sunumu ile devam etti. ÖZTÜRK,   tüm braşlarda eklenen ve çıkartılan konuları anlatırken  özellikle basitleştirme  sabır saygı dürüstlük  vatanseverlik paylaşmak gibi değerlerin ön planda tutulduğunu vurgularken detaylı bilginin ‘MÜFREDAT MEB.GOV.TR’ den öğrenilebileceğini söyledi.

 

Özetle 176 Müfredat ‘ın değiştiğini anlatan ÖZTÜRK; sadeleştirilmiş, uygulama esas alınmış, günlük hayatla ilişkilendirilmiş, teknolojiye yönelik ,Milli manevi değerler le zenginleştirilmiş ulusal ve uluslararası duyarlılık konularına yer verilmiştir dedi.

 

25-08-201725-08-201725-08-201725-08-201725-08-201725-08-2017

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çubuk /ANKARA - Ana Bina= 0 (312) 837 18 30 Ek Binası=837 00 47

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.