ANKARA ÇUBUK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2023 STRATEJİK PLAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

İlçe Milli Eğitim ARGE Koordinatörü Tayfun ÖZTÜRK başkanlığında,13 Şubat Çarşamba günü İlçemiz Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen,2019-2023 stratejik planlama bilgilendirme toplantısına, Okul kurum müdürlüklerimizden Stratejik Planlama ekipleri katıldı.
2019-2023 STRATEJİK PLAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Toplantının Sunumunu yapan Tayfun ÖZTÜRK; “Değerli çalışma arkadaşlarım Stratejik Plan Hazırlık Programının temel amacı, her tür ve kademedeki eğitim kurumlarının stratejik planlarının (2019-2023) hazırlanma sürecine rehberlik etmektir. Hazırlanacak olan stratejik planlar eğitim kurumlarının geleceğine yön verecektir. Bu nedenle İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile okul ve kurumlarımızın, bu programda yer alan adımları plan hazırlama sürecinde önemle takip etmesi ve uygulaması büyük önem arz etmektedir.

Stratejik Planlama çok önemli bir konu, yürütülen çalışmalarda başarılı olmanın ilk adımı yapılacak çalışmanın doğru ve etkin bir stratejik planının olmasıyla mümkündür. Yeni dönemimizde Bakanlığımızın Stratejik Planı doğrultusunda biz de Stratejik Planımızı hazırlayıp etkin bir şekilde uygulayacağız.” dedi.

Toplantıda 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile kurum ve kuruluşlara bütçe sürecinde stratejik plana dayalı, öngörülebilir, şeffaf, hesap verilebilir, performansı ölçülebilir, faaliyetleri raporlanabilir bir bütçeleme gibi yeni unsurlar olarak getirildi. İlgili mevzuat gereğince Stratejik Plan Üst Kurulu ve Çalışma ekipleri oluşturularak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Stratejik Plan çalışmaları başlatıldığı belirtildi.

Strateji Plan Çalışma ekibi tarafından yapılan SWOT analizi, misyon ve vizyon belirleme çalışmalarına bütün paydaşların azami ölçüde katılımı sağlandığı, analiz çalışmaları sonucunda belirlenen Stratejik amaçlara ilişkin stratejik hedefler belirlenmiş ve ilgili üst belgelerle uyumluluğu kontrol edildiği ifade edildi. Stratejik planın Mart ayı çerisinde ilçe milli eğitim müdürlüğünün web sayfasında yayınlanacağı belirtildi.

Okul ekiplerinin hazır bulunduğu toplantıda "Stratejik Planlarının oluşturulma süreci" hakkında bilgi verildi. Toplantı, stratejik planlarının incelenmesi ve stratejik plan hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında karşılıklı görüş alışverişi ile sona erdi.

14-02-201914-02-201914-02-201914-02-201914-02-201914-02-2019

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çubuk /ANKARA - Ana Bina= 0 (312) 837 18 30 Ek Binası=837 00 47

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.