ANKARA ÇUBUK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 EĞİTİM VİZYONU ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığımızın,  2023 Eğitim Vizyon belgesinde belirlenen hedeflerle ilgili olarak, İlçemizde yapılan ve yapılacak çalışmalar, ortak sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü çalıştay tamamlanmıştır.
2023 EĞİTİM VİZYONU ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI

43 ana başlık üzerinde planlanan çalıştay, okul kurum yöneticilerimizin katılımıyla 09.01.2019 Çarşamba günü Saat 14.00’da Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda 7 grup şeklinde gerçekleştirilmiştir.

Çalışma grupları,  veriye dayalı yönetim, ölçme ve değerlendirme, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve yönetimi, okulların finansmanı, teftiş ve kurumsal rehberlik hizmetleri, rehberlik ve psikolojik danışmanlık,  özel eğitim, özel yetenekli öğrenciler, yabancı dil eğitimi, öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm, erken çocukluk, temel eğitim, orta öğretim ve mesleki ve teknik eğitim liseleri, hayat boyu öğrenme konularında sorun ve çözüm önerilerini ele alarak, İlçemiz raporunu hazırladılar.

Toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Ali ÖZTÜRK, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 2023 Eğitim Vizyonu kamuoyuna duyurulmuştur. Bundan sonraki süreçte yoğun bir çalışma içeresinde olacağız. İlçe geneli olmak üzere eğitim camiamızla birlikte yapacağımız çalışmalar, sunulacak görüş ve öneriler ve yapılan değerlendirmeler raporlaştırılarak, İlçe raporu olarak Bakanlığımıza ulaştırılacaktır. Aile olarak gördüğümüz eğitim camiamızla kolektif bir çalışma anlayışı ile bu işin üstesinden geleceğimizden hiç şüphem yoktur. Şimdiden toplantıya katılan tüm meslektaşlarıma teşekkür eder çalışmalarımızın başarılar getirmesini dilerim ‘’dedi.

İlçe Milli Eğitim ARGE Koordinatörü Tayfun ÖZTÜRK,  çalıştaydan çıkacak sonuçların Ankara´da değerlendirileceğini belirterek, "2023 Eğitim Vizyonu, uygulandıkça gelişecek ve değişime açık bir sistemdir derken, 2023 Eğitim Vizyonu, sizlerin değerli görüşleriniz ile şekillenecektir. Ayrıca burada yapılan çalışmalardan çıkan sonuçlar okul ve kurumlarımızın 2019-2023 stratejik planlarının hazırlanmasında rehberlik edecektir." ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un vizyon belgesini tanıtıcı videosunun izlenmesinin ardından Tayfun ÖZTÜRK tarafından, 2023 Eğitim Vizyonunda öne çıkan hususları içeren bir sunum yapıldı. Daha sonra gruplar, kendi çalışma alanlarına ayrılarak çalıştayı tamamladılar.

10-01-201910-01-201910-01-201910-01-201910-01-2019

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çubuk /ANKARA - Ana Bina= 0 (312) 837 18 30 Ek Binası=837 00 47

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.