ANKARA ÇUBUK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

“ÇAĞRI MERKEZİ OPERATÖRLÜĞÜ VE ACİL ÇAĞRI KARŞILAYICISI EĞİTİMİ PROJESİ” ADLI ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ ULUSAL AJANS TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Ortakları arasında ilçemiz okullarından Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ nin de yer aldığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan “Çağrı Merkezi Operatörlüğü ve Acil Çağrı Karşılayıcısı Eğitimi Projesi” adlı ERASMUS+ Mesleki Eğitim Projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.
“ÇAĞRI MERKEZİ OPERATÖRLÜĞÜ VE ACİL ÇAĞRI KARŞILAYICISI EĞİTİMİ PROJESİ” ADLI ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ ULUSAL AJANS TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü İsmail YILDIZ, proje danışman öğretmenleri ve projede görev alacak öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat ASLAN’ı makamlarında ziyaret ederek proje hakkında bilgiler verdiler.

 

Proje kapsamda, ortaklıkta yer alan okullarda eğitim görmekte olan 35 öğrenci ve bu öğrencilere refakatçilik edecek 5 öğretmen İtalya’nın Modena şehrinde eğitim ve staj faaliyetlerine katılacaklardır. Proje katılımcıları eğitim ve staj faaliyetinin dışında, sağlık hizmetleri alanında faaliyet gösteren sağlık kuruluşları ve bu alanda eğitim verilen mesleki eğitim kurumlarına düzenlenecek teknik gezilere katılarak uygulamaları yerinde görme imkanını elde edeceklerdir. Yurtdışı hareketlilik faaliyeti 03-30 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup, 28 gün sürecektir.

 

Projenin doğuşu: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKG) tarafından Türkiye´de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Operasyonu (IQVET) Hibe Programı 25 Mayıs 2012 tarihinde yayınlanmıştır. Projenin hedefine ulaşması için Türkiye´deki tüm meslek liselerine yönelik seminer düzenlenmiş ve proje üretmeleri konusunda teşvik edilmiştir. Hibe programı kapsamında o zamanki adıyla Osmangazi Ticaret Meslek Lisesi tarafından “Çağrı Merkezi Operatörlüğü Modüllerinin Geliştirilmesi Projesi” hazırlanmıştır. Proje kapsamındaki ön başvurular 16 Temmuz 2012 tarihinde tamamlanmıştır.

 

Başvuru yoğunluğu nedeniyle 2 Ekim 2012’de açıklanacak olan ön eleme sonuçları 6 ay gecikmeli olarak 5 Nisan 2013 tarihinde yayınlanmıştır. Proje ön elemeyi geçmiş yaklaşık 1100 projelerden birisi olmuştur. Tam başvurunun ardından proje Türkiye’de destek verilmeye değer 69 projeden birisi olmaya hak kazanmıştır.

 

Projenin Ana Çıktıları

 

1- Dala ait öğretim çerçeve programını oluşturuldu,

2- Derslere ait tüm yeterlilikler tablosu hazırlandı,

3- Dalda okutulacak 5 ders belirlendi,

4- Derslere ait 15 modül tespit edildi,

5- Tüm modüllerin yazımı sağlandı,

6- Üretilen modüllerden 1 tanesi Fatih Projesiyle uyumlu olarak Z-Kitap haline dönüştürüldü,

7- Mesleki ve Teknik Eğitimde çağrı merkezi operatörlüğü dalına ait tüm alt yapısı oluşturuldu,

8- Meslek lisesi mezunu 78 kişiye çağrı merkezi operatörlüğü kursu verilerek istihdamlarına katkı sağlandı,

9- Demo çağrı merkezi santral sistemi ve bu yazılıma ait görsel eğitim seti üretildi.

 

Efeler Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hibe projesinden elde ettiği bilgi ve deneyimleri öğrenci projesine dönüştürmüştür.  Çağrı Merkezi Operatörlük mesleğinin eğitimine yönelik3 mesleki eğitim öğrenci projesi daha üretmiş vesöz konusu projelerin tamamı Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye değer görülmüştür.

 

Projeden Doğan Öğrenci Projeleri  Desteklenmeye değer görülen projelerden bir tanesi de ilçemiz Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ortak olduğuÇağrı Merkezi Operatörlüğü ve Acil Çağrı Karşılayıcı Eğitimi” projedir.

 

Proje Adı: Çağrı Merkezi Operatörlüğü ve Acil Çağrı Karşılayıcı Eğitimi

Proje Türü: Erasmus+ KA1 Mesleki Eğitim Öğrenci Hareketliliği – 2015

Proje Sahibi: Güzelhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- (9 öğrenci,1 öğretmen)

Ortaklar: 70. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (7 öğrenci, 1 öğretmen)

Ortaklar: Denizli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (7 öğrenci, 1 öğretmen)

Ortaklar: Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (7 öğrenci, 1 öğretmen)

Ortaklar: Bulancak Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (5 öğrenci, 1 öğretmen)

Hareketlilik Ülkesi:  İtalya- Modena

Hareketlilik Tarihi: 03/04/2016-30/04/2016 (28 gün)

 

Proje faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan okul müdürü İsmail YILDIZ, “Proje ortağı olarak Acil Sağlık Hizmetleri alanında öğrenim gören öğrencilerin “Çağrı Merkezi Operatörlüğü ve Acil Çağrı Karşılayıcı Eğitimi” sayesinde çağrı karşılama sırasında hızlı, sakin ve sabırlı olmanın öneminin yanı sıra, güncel bilgileri teorik ve uygulamalı olarak öğrenmeleri sağlanacaktır. Doğru ve hızlı çağrı karşılamanın önemi kapsamında hazırlanan bu proje sayesinde katılımcı olarak belirlenen öğrencilerimiz, 28 günlük eğitim ve staj faaliyeti sayesinde çok önemli deneyimler kazanmaları hedeflenmektedir. Öğrencilerimiz, katılacakları eğitim ve staj faaliyeti dışında kültürel, sosyal ve kişisel alanlarda da Avrupa düzeyinde kazanıma sahip olacaklardır.” dedi.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çubuk /ANKARA - Ana Bina= 0 (312) 837 18 30 Ek Binası=837 00 47

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.