ANKARA ÇUBUK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ÇUBUK AKADEMİ PORJESİ KAPSAMINDA “MÜZİĞİN DOĞASI” KONULU SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ

Çubuk Akademi Projesi kapsamında 30 Nisan Salı günü  Çubuk Belediyesi Bekir Ağalar Konağı-Çubuk Şehir Müzesi’nde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN, Çubuk Akademi Danışman Öğretmenleri ve Öğrencilerinin katılımıyla, Yavuz Selim Ortaokulu Müzik Öğretmeni Müstadin ŞAHİNBAŞ ve Çubuk Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Ercan KAMACI tarafından  Müziğin Doğası” konulu söyleşi gerçekleştirilmiştir.
ÇUBUK AKADEMİ PORJESİ KAPSAMINDA “MÜZİĞİN DOĞASI”  KONULU SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ

Söyleşide Müstadin Şahinbaş tarafından

·         Müzik nedir?

·         Müzik Ruhun Gıdası mıdır?

·         Derderten kavramı

·         Beynin Yapısı

·         Albert Einstein ve Müzik

·         DNA yapımız ve Müzik

·         Müziğin Doğa ile olan İlişkisi

Konuları etkileşimli bir şekilde işlenmiştir. Müstadin Şahinbaş rehberliğinde müzik eğitimi alan, Yavuz Selim Ortaokulu Öğrencilerinden; Aslı Eda Çetin-7/E, Yusuf Selim Özcan-7/E, Şevval Tuana Çakıl-6/E, Kerem Yiğit Kısa-7-A Kemanları ile ve Ercan KAMACI tarafından müzik eğitimi alan Çubuk Anadolu Lisesi Öğrencisi Ömer  Özdemir bağlama ile Türk Müziğine ait ezgileri,  çalmışlardır.

Müstadin Şahinbaş;

“ Müzik, yaşamın en eski kavramlarından birisidir. Yüzyıllar içinde o günkü zamana, o zamanın insanlarına, o insanların oluşturduğu toplumlara göre kendini çoğaltarak, yenileyerek ve geliştirerek evrimleşmiş olan müzik, günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Müzik oluştuğu ilk çağlardan bu yana; insanlar ve toplumlar için kendini ifade etme, tanımlama, anlatma ve birbirleri ile uzlaşma yolu olarak hayat bulmuştur. Duygu ve düşüncelerin dizini olan müzik, sahip olduğu ifade gücüyle eşsiz bir yapıya sahiptir. Toplumların DNA larına uygun müzik ile ilgilenmeyi ihmal etmemeleri gereklidir.

Kendi müziğimizden yola çıkarak aşamalık ilkesi doğrultusunda bir yol izlenerek Klasik Müziği ve dünya müziklerini sevdirme yoluna gidilmelidir. Müziğin insan ruhu ve bedeni üzerindeki etkisi göz önüne alınırsa bu kültürün gelişigüzel yapılmaması gerektiği anlaşılır. Bir disiplin içerisinde olmak zorundadır. Çünkü yaptığımız müziğin davranışlarımızda olumlu etki etmesi gerekir. Aksi takdirde davranışları ve enerjisi yanlış yönlendirilmiş bireylerin sayısı artar toplum düzeninin dengeleri bozulur. Önce Özümüz sonra Dünyamız...” Şeklinde ifade etmiştir.

Ercan Kamacı;

“Sinir sistemimiz, müzikle koordine olabilecek şekilde tasarlanmıştır. Müziği hem dinleyebilir, hem aynı anda dans edebilir, hem de eşlik ederek şarkı söyleyebilir. Ancak müziği bir enstrümanla profesyonel olarak icra etmek yıllar içinde alıştırma yapılarak kazanılan daha karmaşık bir yetenektir. Enstrüman çalma faaliyetinde iki elin koordinasyonu ve işitsel sistem ile motor sistemin etkileşiminin gerçekleşmesi önem arz etmektedir. Bu konuda ilgi duyan herkes bir enstrüman çalabilir.” Şeklinde ifade etmiştir. Dinleyiciler arasından bağlama çalmayı denemek isteyenlere yönelik sahnede küçük bir uygulama gerçekleştirmiştir. Bu uygulamaya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat ASLAN da katılarak denemede bulunmuşlardır.

Söyleşi sonunda merak edilen soru ve cevap, ardından söyleşiye katılan tüm katılımcılar ile birlikte rahmetli Neşet ERTAŞ’IN Neredesin Sen Türküsü ile son verilmiştir.

06-05-201906-05-201906-05-201906-05-201906-05-201906-05-201906-05-201906-05-201906-05-201906-05-2019

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çubuk /ANKARA - Ana Bina= 0 (312) 837 18 30 Ek Binası=837 00 47

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.