ANKARA ÇUBUK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULVE ÖĞRENCİ GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı okul ve öğrenci güvenliği konulu toplantı 14.09.2017 tarihinde İlçemiz İbrahim Yılmaz Kız İmam Hatip Lisesi salonunda İlçe Kaymakamı Sayın İbrahim ÇENET, İlçe Emniyet Müdürü Sayın Hüseyin ÇAM, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Sayın Atalay GÜNDÜZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat ASLAN, Şube Müdürleri Sayın Ali ÖZTÜRK, Sayın Şenol AĞBABA, Sayın Mustafa Yücel ÜRÜN, Sayın Ömer İPEK, Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanlarının katılımları ile gerçekleştirildi.
2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULVE ÖĞRENCİ GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN, yeni eğitim öğretim sezonu için kurumların işbirliği içerisinde çalıştığını, okul kamera sistemleri, okul önü güvenliği sağlanması, park ve toplu alanlarda olumsuz organize hareketlerin önlenmesi konusunda öncelikli okul idaresi ve Emniyet in hassasiyet göstermesini istedi.

Ayrıca uyuşturucu kullanımı ve satışı, kantin güvenliğinin sağlanması ve öğrencilerin dışarı gitmemesine yönelik uygulamalar yapılması gerektiğini söylerken kantin personeli, hijyen denetimi ve gıda çeşitliliğine önem verdiklerini; Okul aile birliklerinin de mahalle ve sokaklarda duyarlı olması gerektiğini özellikle servis hizmeti veren okullarımızın bu konuda titiz davranmasını ifade etti.

Mahalle Muhtarlarına da seslenen ASLAN, mahalle ve sokaklarımızda olumsuz ve şüpheli hareket sergileyen vatandaşların acilen Emniyet birimi ile irtibata geçmelerini, Mahallelerde kaynaştırıcı sosyal faaliyetler yapılarak evden okula güvenli ve duyarlı bir Mahalle yaratılabileceğini anlattı.

İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin ÇAM konuşmasında, Kantin ve Servis konusunda gösterilen gerekli hassasiyetin Emniyetin işini kolaylaştıracağını, gereksiz kişilerin okul bahçesinden uzaklaştırılacağını, güvenlik kameralarının yenilenip kontrol edilmesi gerektiğini, okul fiziki şartlarının (kapı bahçe duvarı)yenilenmesi okul irtibat görevlisi listelerinin güncellenmesi gerektiğini ve kısa sürede yapılacağını, sağlıklı servis taşımacılığı için de rehber öğretmen uygulamasının önemini vurguladı.

İlçemiz Kaymakamı İbrahim ÇENET ise bu yıl güvenlikle İlgili Valilik makamının ağır yaptırımları olacağını bunun uygulayıcısı olarak ilçemizi rahat bir Eğitim bölgesi haline getirmek için çalışacaklarını, bunun ilk adımının da Okul Müdürleri tarafından atılacağını, herkesin sorumluluğu paylaşması gerektiğini vurguladı.

Kaymakam ÇENET, okullarımız eksikliklerinin Valilik tarafından tespitinin yapıldığını, güvenli bir eğitim için tüm tedbirlerin alındığını yasaların takipçisi olacaklarını ve her ay bir lise denetimi yapılacağını söyledi. Okullarımızın da öğrenci iletişim bilgilerinin okul tarafında güncellenmesi, servislerde araç içi kameraların şart olduğunu okul çevresinde uyuşturucu konusunda ise en ağır yaptırımların uygulanacağını ifade etti. Ayrıca okul içerinde ve çevresinde sigara içilmemesi okul alt yapı ve bahçe çevre düzenlemesi yapılması bu konuda Belediye ile ortaklaşa bir çalışma yapılabileceğini anlatırken toplum yararına çalışan personel uygulamasının hayata geçirileceğini bunun planlamasını yaparken de nitelikli, kendini ifade edebilen özelliklere sahip olmanın önemine dikkat edileceğini vurguladı.

 

Toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

 

18-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-2017

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çubuk /ANKARA - Ana Bina= 0 (312) 837 18 30 Ek Binası=837 00 47

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.